Пред Министерския съвет тази вечер се проведе пореден протест за

...
Пред Министерския съвет тази вечер се проведе пореден протест за
Коментари Харесай

Стотици българи се събраха в Лондон в подкрепа на майките на деца с увреждания

Пред Министерския съвет довечера се организира следващ митинг за оставката на Валери Симеонов. Хората се събраха за 14 път. 

Въпреки извинението на вицепремиера Валери Симеонов хората не престават да упорстват за оставката му. Всъщност освен тук в София желаят Симеонов да се отдръпна от поста си, в други градове също се събират протестиращи, предава БТВ.

В Лондон българи поддържаха майките на деца с увреждания. Те се събраха в „ Хайд парк ” – това е един от най-големите паркове в централната част на Лондон и е един от кралските паркове.

Около 200 души поддържаха демонстрацията в „ Хайд парк ” в Лондон. Тя беше позволена от кралската паркова защита.

Галя е оставила 2 деца в България, едното от тях е с увреждания. Идва в Лондон да работи, тъй като у нас средствата не стигали.

" Заминах за чужбина да работя, тъй като не се оправяме, огромният ми наследник в този момент е персонален помощник, с огромни страдания ", изясни Галина Грозданова.

Хората описват и за цели фамилии българи, преместили се да живеят в Англия, поради по-добрите грижи за хората с увреждания.

" Детето идва и го взема кола всяка заран, и го кара в особено учебно заведение, живеят в жилище, което го заплаща страната. Детето има достъп да отиде на всички места, където пожелае, родителите работят ". При въпроса за какво не се върнеш в България, той отговори – не, тъй като тук се интересуват от мен, в България никой не се интересува от мен ”, изясни Бистра Христова.

Хората прекараха близо 4 часа в „ Хайд парк ”. Таксата за митинга са събрали със лични средства. Готови са на още демонстрации за смяна на системата у нас.

Демонстрации имаше и в Стара Загора. Там хората се събраха в региона на мемориалния комплекс " Бранителите на Стара Загора " и изписаха с телата си думата " Оставка ". А на следващия ден митингът в София ще прерасне в автошествие, което ще тръгне в 18:30 часа от Министерския съвет до НДК.

 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР