Пред конгреса на Европейската народна партия в Хелзинки премиерът Бойко

...
Пред конгреса на Европейската народна партия в Хелзинки премиерът Бойко
Коментари Харесай

Борисов: ЕНП да изработи ясни позиции по въпроси като разширяването на Шенгенската зона с България

Пред конгреса на Европейската национална партия в Хелзинки министър председателят Бойко Борисов съобщи, че в Европейски Съюз се ползват двойни стандарти:

" Ако миграцията не ни раздели или успяхме да се справиме - то Европа на две скорости ще счупи Европа и евроскептицизмът ще бъде огромен “, сподели Борисов.

Борисов настоя Европейската национална партия да излезе с създаде ясни позиции по въпроси като разширението на Шенгенската зона с България и Румъния и бъдещето на политиката за икономическо доближаване в Европейски Съюз.

На Конгреса стартира изборът на водещ претендент на ЕНП за евроизборите следващата година.

На Конгрес в Хелзинки Европейската национална партия (ЕНП) избира през днешния ден водещия си претендент за евроизборите следващата година.

Претендентите са двама - сегашният ръководител на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер и зам.-председателят на Европейската капиталова банка и някогашен министър председател на Финландия Александър Стуб.

В Хелзинки от през вчерашния ден е и делегация на ГЕРБ, водена от премиера и ръководител на партията Бойко Борисов. Формацията към този момент разгласи поддръжката си за Манфред Вебер.

Цветан Цветанов акцентира, че тя е подбудена от редица фактори:

„ Той е огромен другар на България и напълно естествено е да подкрепим тъкмо представителя на ЕНП, който се предлага от немска страна. Знаем, че той е от Бавария, а ние имаме извънредно тясна връзка с ХСС - неговата партия, която е дълготраен сътрудник на ГЕРБ и сме дружно в доста начинания, които осъществяваме “, сподели той.

„ Манфред Вебер е човек, който е деятелен, способен, безрезервен и за него идеята „ Европа “ и сигурността на Европа е основното нещо, към което той ще се стреми “, добави Цветанов.

Вебер благодари на ГЕРБ за поддръжката. „ Българските делегати демонстрират, че желаят да трансфорат България в съвременна европейска страна и го реализират сполучливо. Именно по тази причина се веселя, че получавам тази мощна поддръжка в изборната борба от ръководената от Бойко Борисов делегация, “ сподели той.

Очаква се през днешния ден Бойко Борисов да приказва пред Конгреса на ЕНП. На форума ще бъдат признати общи позиции по значимите за Европа тематики, измежду които сигурност, миграция, стопански напредък и нови работни места.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР