Пред български журналисти в Давос, където пристигна по-рано за участие

...
Пред български журналисти в Давос, където пристигна по-рано за участие
Коментари Харесай

Бойко Борисов С Бомбастично Послание Към Православната Църква! До Там Не Се Беше Стигали, Премиерът Призна, Че Е

Пред български публицисти в Давос, където дойде по-рано за присъединяване в Световния стопански конгрес, Борисов разяснява:

" Бих споделил, за жалост, мнението си за Истанбулската спогодба. Някои сътрудници приказват за референдум (БСП - б.р.), само че той би трябвало да е ясно написан - " за " и " срещу " ли сме да пребиваме дамите и децата в България. Защото всичко друго - трети пол, гейбракове, въобще не попада в конвенцията. Не инцидентно през днешния ден и Армения я е приела. Дет се вика, и арменският поп я и приел.

Въпреки всичко, постоянно съм работил в разговор с обществото, с Църквата, с мюфтиите, по тази причина помолих сътрудниците да не бързат, да създадем още едно разискване и тези псевдоносители на морал, които толкоз нелепости изприказваха - надали, че ГЕРБ сме някакви, които желаеме да въведем нов пол или някакви нови връзки... Едва ли има по-религиозен човек в ръководството от мен, а да не забравяме, че президентът пропусна патриарха, когато откриваше председателството, таке че малко да си пестят думите... "

Борисов акцентира, че е уверен в това, че като една страна с морал и човечност не можем да не защитим дамите.

" Да, има Конституция, има метод, с който хората да се успокоят, че такова нещо няма. От Българска социалистическа партия са двулични - в Европа приказват едно, в България гласоподават друго (ПЕС поддържа конвенцията - б.р.). Съжалявам, че госпожа Плугчиева е от тяхната партия (посланикът ни в Швейцария Меглена Плугчиева - б.р.), само че е тъпо да лъжеш хората и да ги страхуваш, както обичаха да споделят от трибуната на Народното събрание, а в Европа да се правиш на европеец. Като се върна, ще ги запитвам какво толкоз ги тормози ".

Премиерът увери, че конвенцията ще бъде призната с запаси, тъй че всички да са спокойни, че тя касае главно отбраната на дамите. Но бе безапелационен, че няма да допусне България да е една от единствено няколкото страни, които не са я приели.

По-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия внесоха 74 подписа за осъществяване на референдум с въпрос " Трябва ли Българското Народно заседание да ратифицира по този начин наречената Истанбулска спогодба? ".

Междувременно Бойко Борисов разяснява и за какво не се появи на дебатите по вота на съмнение, с който от левицата желали " да изложат " ръководещите - не желал да дава отговор на обидите им, тъй като е учтив.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР