Пречиствателната станция за отпадни води (ПСОВ) в Асеновград ще продължи

...
Пречиствателната станция за отпадни води (ПСОВ) в Асеновград ще продължи
Коментари Харесай

Пречиствателната станция в Асеновград остава на издръжката на общината

Пречиствателната станция за отпадни води (ПСОВ) в Асеновград ще продължи да бъде на издръжката на общината и до края на тази година. За задачата ще са нужни по 19 500 лв. на месец, или до края на 2020 година - 117 000 лв.. През първото 6-месечие разноските за заплати на личния състав, обслужващ оборудването, възлизат на малко над 143 000 лв., или по 23 840 лв. месечно .
Поради това, локалната администрация насочи предложение към Общински съвет - Асеновград да се вземе решение за смяна на бюджетните средства в рубрика " Численост и разноски за заплати по месеци за локалните действия в община Асеновград през 2020 година ", считано от 01.07.20 година, като се отделят 117 000 лв. от бюджета. Причина за зародилата обстановка е, че към сегашния миг ПСОВ не е в нужната подготвеност за предаване за ръководство на ВиК - Пловдив. Заради това, се постанова общината да финансира активността й до момента в който това стане факт.
Припомняме, че оборудването бе построено посредством " Проект за рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа с създаване на ПСОВ за гр. Асеновград, България ", финансиран по Оперативна стратегия " Околна среда " 2014 година - 2020 година В първичния бюджет за тази година са планувани средства за 6 месеца за заплати и осигуровки на личния състав в локалната активност " Пречистване на отпадъчните води от обитаемоте места ", прецизират от управлението на Асеновград. И показват, че защитата на оборудването е предоставена на компания. Затова числеността на личния състав може да бъде понижена с 5 души, които са били планувани за охранители.
Необходимите спомагателни средства за заплати и осигурителни вноски на чиновниците ще се обезпечат посредством вътрешно прекачване на средства от издръжката в границите на активността със заповед на кмета, без да се трансформира общата рамка. Предложението бе гласувано по време на юнското постоянно съвещание на Общински съвет - Асеновград и признато единомислещо от всички 33-ма общински съветници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР