Преброителите не изискват лични документи и подпис. Това съобщават от

...
Преброителите не изискват лични документи и подпис. Това съобщават от
Коментари Харесай

Внимание! Пробват огромна измама по време на преброяването 

Преброителите не изискват персонални документи и автограф. Това оповестяват от Национален статистически институт, предупреждавайки за вероятни измами.

Рискът от активирането на измамници и разнообразни лъжливи схени е извънредно висок, когато като комфортно прикритие може да се употребява огромен развой като националното броене.

Затова хората би трябвало да са доста добре осведомени с това какви права имат съответните преброители.

От Национален статистически институт припомнят, че отговорниците, които посещават домовете, попълнят само преброителна карта. В нея не се попълнят данни от персоналните документи на хората като се изключи имената и ЕГН. Никъде не се поставя автограф.

Преброителите нямат право да изискват персонална карта, шофьорска брошура или паспорт или да дават за автограф заявления, заявки или какъвто и да е различен документ.

" Ако ви посети лице, което се показва за преброител, и ви изиска някакви документи или ви кара да се подписвате, неотложно подайте сигнал в районното ръководство на Министерство на вътрешните работи. Този човек най-вероятно няма нищо общо с преброяването ", сигнализират от Националния статистически институт.

Преброителите би трябвало да ви показват карта със фотография, три имена и идентификационен номер. В случай, че се съмнявате, че индивидът, който звъни на вратата ви, е зает с преброяването, можете да извършите инспекция на *2021 или 02/ 9078 430
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР