Празниците са вълшебни и събират хората. Често, обаче скъпите ни

...
Празниците са вълшебни и събират хората. Често, обаче скъпите ни
Коментари Харесай

Празнични неволи: Съседите запалиха скара на балкона – два дни не мога да изгоня миризмата от спалнята си

Празниците са вълшебни и събират хората. Често, обаче скъпите ни съседи не са единствено другари, само че и причинители на големи неудобства. Домашните купони и шума, скарата на балкона и сходни, нормално не ни настройват изключително празнично към комшиите.

Читател на Blagoevgrad24.bg ни се оплака от " празнични несгоди ". Ето какво написа:

Обичам празниците, стопанка съм и посрещам цялото семейство у дома за Бъдни вечер и Коледа. Ставам в 5.30 сутринта и стартирам да сготвям, за мен това е наслаждение. Носят се аромати из цялата къща. Приятно е и мирише вкусно.

Навръх Коледа, когато времето беше доста топло и прелестно, оставих отворен прозореца на спалнята си. Съседите решили да възпламенят скара. Лошо няма, само че е редно да предупредиш, в случай че ще печеш на балкона в блока.

Пристигат моите посетители и потат какво мирише по този начин вкусно, помислих си, че за моите гозби приказват, а то целият кулоар мирише на карначета и кюфтета. Влизам в спалнята и не си виждам леглото, всичко в пушек.

Проветрих, няколко часа, легнах си в ледник, он и това не оказа помощ. Миризмата не си потегля. Проветрих и тази заран, само че няма отърване. Запалих свещи.

Молбата ми е, посредством вас да се опитаме да възпитаме съседите си. Нека пекат, дано гърмят, само че най-малко да предупредят, когато видят отворен прозорец.

Весели празници на всички!

Екипът ни реши да ревизира по какъв начин да се оправим с сходни неприятности.

Ето няколко лесни способи с подръчни средства да се справите с неприятната миризма в дома си.

Смляно кафе

Кафето е с доста мощна и съгласно множеството хора - приятна миризма. То има свойството да всмуква останалите неприятни миризми в дома, като в това време работи като натурален дезодорант. Поставете чинийки с прясно смляно кафе по ъгълчетата на дома си. 

Морска сол

Морската сол е със мощно абсорбиращи свойства. Всичко, което би трябвало да извършите, е да я разположите в купички на разнообразни места в своя дом. По този метод ще премахнете неприятните миризми на остаряло и плесен. Морската сол може да всмуква и остатъчните миризми след готвене.

Екстракт от ванилия

Ванилията е страхотна за унищожаване на неприятни миризми от вкъщи освен тъй като всмуква неприятните миризми, само че също и ароматизира. Екстрактът от ванилия е натурален ароматизатор, който дезодорира дома, а след себе си оставя чувство за прохлада.

Изсипете малко количество течна ванилия в съд по желание. Поставете го в зоната, в която има насъбрани плесен и мухъл. Ароматът на ванилията ще се разнесе бързо в целия дом. Почистете всичко усърдно и ароматизирайте с ванилия.

Лимонови корички

Настърганите кори от пресен лимон са друго чудесно средство, с което да ароматизирате дома си. Лимонът има свойството да гълтам неприятните миризми. С помощта на лимонената киселина той може да всмуква нежелания аромат, а също оставя след себе си чувство за непорочност и прохлада. Разпръснете лимонови корички, сложени в чинийки из ъгълчетата на дома и скоро ще се насладите на резултата.

Сода за самун

Содата също има мощно поглъщащи свойства. Действа чудесно против неприятните миризми. В положение е да отстрани неприятния аромат от вкъщи и от хладилника, където се съхраняват доста разнообразни храни. Смесването на техните миризми може да се окаже доста неприятно. Поставянето на купичка със сода за самун в хладилника или по разнообразни кътчета на дома спомага за неутрализирането на неприятните миризми.

Канела

Канелата е превъзходен метод да ароматизирате дома си. Тя е с присъщ леко сладостен и в същото време лют усет и аромат. Това прави атмосферата в дома приятна и свежа. Изсипете за задачата няколко пакетчета канела в памучни торбички. Завържете ги с ластик. Поставете ги в дома си на няколко разнообразни места. Те ще всмукват неприятните миризми и ще оставят прелестен аромат на канела в дома.

Свещи

Ако сте разкрили любовта към медитацията или сте запленени от аромата на свещи по време на сеанс за самолечение, горенето на свещ с приятна миризма евентуално е вашият метод да се отпуснете. Изгарянето на синтетични свещи, цялостни с изкуствени аромати обаче може освен да ви докара главоболие, само че и да аргументи замърсяване на въздуха в дълготраен проект. Ето за какво би трябвало да изберете свещи, направени от естествени материали като пчелен восък или да елиминирате опцията за пожар, като употребявате LED свещи, които през днешния ден се оферират във всички форми и цветове. За по-екологосъобразен метод можете даже да употребявате слънчеви такива, като ги поставите на перваза на прозореца или на балкона си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР