Празниците са достатъчно стресиращи, но когато добавите и нова връзка

...
Празниците са достатъчно стресиращи, но когато добавите и нова връзка
Коментари Харесай

Наръчник за оцеляване на нови двойки покрай празниците

Празниците са задоволително стресиращи, само че когато добавите и нова връзка към тях, могат да бъдат в действителност доста стресиращи. Напрежението е голямо, тъй че ще ви дадем няколко съвета за това по какъв начин вие и новият ви сътрудник да се насладите на прелестните коледни празници, без да съсипете връзките си.

1. Поставете предел за подаръците

Изборът на подарък за новия ви обичан може да бъде доста по-труден, в сравнение с сте предполагали. Искате да бъде нещо свястно, не прекомерно скъпо, само че не и на ниска цена и неефикасно. Поговорете с половинката си и определете някакъв предел за подаръците, с цел да не се окажете в неуместна обстановка, в която единия се е изхвърлил с подаръка, а другият е купил нещо малко. Повярвайте ни, няма да съжалявате, в случай че въведете предел.

2. Говорете за проектите и ангажиментите, които имате

Колкото и да ви се желае вашата половинка да бъде до вас на всички празници, евентуално това няма да бъде допустимо. Не забравяйте, че и неговото семейство е значимо за него. Поговорете за това къде ще прекарате празниците и в случай че съумеете да ги съчетаете, ужасно, в случай че пък не, ще се наложи да го приемете.

3. Прекарвайте време дружно

Отделете известно време, с цел да бъдете дружно, уединено. Например, можете да си организирате дребна Коледа, единствено за вас двамата. Прекарайте някой от дните около Коледа единствено двамата, пригответе си коледна вечеря и си разменете дарове. Избягвайте от шума и суетата най-малко за малко.

4. Споделете традициите си

Вероятно вие ще прекарате някой от празниците със фамилията му, както и той с вашето. Поговорете за традициите на двете фамилии авансово, с цел да не бъдете сюрпризирани в следствие. Добре е да бъдете готови и да знаете какво ще би трябвало да вършиме.

5. Измислете си кодова дума

Нека си признаем, фамилните вечери могат да бъдат същинско предизвикателство и да ни дойдат допълнително. Затова измислете кодова дума, която да употребявате, когато желаете да бъдете избавени.

6. Чувайте се постоянно

Ако се е случило по този начин, че не можете да прекарате празниците дружно, чувайте се постоянно. Няма по какъв начин да не си липсвате. Чувайте се постоянно и си пращайте сладки известия.

7. Опитайте да нямате никакви упования

Ако имате огромни упования, евентуално ще бъдете доста разочаровани. Опитайте да нямате огромни упования и не забравяйте, че това е първата ви Коледа дружно. Няма по какъв начин всичко да бъде съвършено.

8. Не подценявайте дребните неща

Ще има доста неща, които ще оказват въздействие върху вашето въодушевление по време на празниците. Това може да засегне и връзката ви, защото още е нова и нестабилна. Радвайте се на дребните неща през това прелестно време от годината и не позволявайте отрицателните неща да ви въздействат.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР