Празниците минаха и сега ни остава единствено да очакваме първите

...
Празниците минаха и сега ни остава единствено да очакваме първите
Коментари Харесай

Топ 5 храни за отслабване

Празниците минаха и в този момент ни остава само да чакаме първите пролетни лъчи, а дотогава би трябвало да сме се разделили с насъбраните коледни и новогодишни килограми. И тъй като зимата е тежък за организма ни сезон, в който имаме потребност да се храним щедро, с цел да бъдем здрави, е добре да не се подлагаме на тежки диети и да не се лишаваме от значимите за нас съставки. На първо място е належащо да заместим по-мазните и калорични храни с по-леки, както и да заобикаляме късните вечери. Също по този начин е повече от наложително да практикуваме спорт, с който да изгаряме насъбраните мазнини. Има обаче няколко храни, които ще ни оказват помощ да отслабнем по-лесно през зимата, без да усещаме апетит. Ето кои са те:

1.Яйца

Яйцето е пръв другар на рационалния хранителен режим и хубава фигура. То е скъп източник на протеини, а също по този начин съдържа и витамини, които са ни значими освен през зимата. Препоръчваме ви да го консумирате на закуска, с цел да получите нужната сила за денем.

2.Авокадо

Единственият плод, който съдържа повече мазнини, в сравнение с въглехидрати, а и е доста апетитен. Какво повече можем да желаеме от един плод или зарзават? Авокадото постоянно е добра концепция, без значение кога на деня ще посегнете към него. Можете да го консумирате като независим плод, да го намежете върху препечена филия пълнозърнест самун или като добавка към салата.

3.Риба

И по-специално любимецът на всеки човек, който старателно поддържа формата си – сьомгата. Тя съдържа по този начин скъпите за организма омега 3 мастни киселини и протеини. Разбира се, другите риби също имат отлично въздействие върху организма и диетата ни. Ако вечверяте не по-късно 19 ч. със сьомга и салата, ще бъдете задоволително сити.

4.Сурови ядки

Суровите ядки са отличен източник на сила, изключително в студените месеци. Те съдържат здравословни мазнини и протеини, които ни карат да се усещаме сити. Сред целесъобразните ядки са кашуто, бадемът, бразилският орех, орехът, макадамията и тиквените семки. Не прекалявайте с количеството, най-много до 100 гр дневно.

5.Черният шоколад

Все отново, би трябвало да има и нещо сладко в диетата ни. Черният шоколад в умерени количества е отличен избор за десерт, тъй като засища и има антистресов резултат. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР