Празник на настолните игри събира хлапетата в днешната събота в

...
Празник на настолните игри събира хлапетата в днешната събота в
Коментари Харесай

Празник на настолните игри събира децата в парк „Белите...

Празник на настолните игри събира хлапетата в днешната събота в парк „ Белите брези ”. Тон на заниманията от 10 часа ще дадат хлапетата от детските градини „ Малина ”, Албена ”, „ Бреза ” и „ Светла ” - първите, които вкараха спомагателни действия с немските просветителни игри „ Хаба ”.

Инициаторите от Сдружение ”Децата на България - Развитие и бъдеще ” пробват да ги разпространяват с 4 градски празника „ Играй настолни игри и ще намериш другари положителни ”, които са финансирани от общината и са част от Културния календар на града. След първата самодейност през днешния ден ще има и на 1 юни,14 и 28 септември.

„ Основната концепция е да накараме децата да поддържат връзка вярно. Да възприемат съществени правила на държание под формата на игра. Едновременно с това, като противоположна връзка да усещат резултатите от екипната работа, да подобрят концентрацията си и вербалната връзка ”, изяснява Елеонора Георгиева от сдружението. Открила игрите като майка, тя първа ги внесе от Германия, откри съидейници в Пловдивския университет, създаде дружно с тях програмата за спомагателната активност в детските градини и започва работа с децата там.

Те ще участват на градското тържество, с цел да може, откакто са усвоили разпоредбите, да вкарват и връстници в тях. В групата ще участва и възпитател. Входът е свободен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР