Празник на курорта, минералната вода и Балкана и честване на

...
Празник на курорта, минералната вода и Балкана и честване на
Коментари Харесай

Празник на общината и честване на 170 години от обявяването на Вършец за курорт започна в града

Празник на курорта, минералната вода и Балкана и честване на 170-години от началото на курортната активност във Вършец стартира в града.

В празнично послание към жителите и гостите на община Вършец кметът Иван Лазаров съобщи, че въпреки и в конюнктура на здравна рецесия общината във Вършец ще направи всичко, с цел да се усети празникът. " В тези дни ние сплотяваме очакванията си, за едно почтено настояще и бъдеще на обичания ни град и община. Бог обилно е надарил нашия край с красива природа, минерална вода, чист въздух. Когато се обърнем обратно, си спомняме за доста почтени хора, с помощта на които Вършец е на картата на балнеоложкия туризъм на България. Днес ние се стараем да продължим делото им, да надградим концепциите им и фантазиите им. Историята на едно обитаемо място наподобява на историята на един човешки живот - има горест и наслада, усмивки и сълзи, несгоди и съзидание. Сигурен съм, че през днешния ден и в бъдеще триумфите и съзиданието са повече, имам вяра във всеки от вас. Пожелавам Ви здраве и мир. Да бъдат благословени дните ни. Нека да съумяват положителните каузи и инициативи! Честит празник! ", декларира кметът Иван Лазаров.

Общината и хотелиерите във Вършец ще си партнират в тежката за туризма конюнктура

По мотив празника и 170-тата годишнина от оповестяването на Вършец за курорт през целия месец август града ще има разнообразни прояви. Вече започнаха прожекции на гратис лятно кино навън. В идващите дни всяка вечер в парка в центъра на Вършец ще звучи музика, ще има трабант-фест, конни надпревари, доста детски празници и представления на спектакъл навън за деца, връчване на награди за лирика, тържествена сесия на общинския съвет, изложения с рисунки и фотоси навън, алея на занаятите и така нататък Заради пандемията от ковид и за отбягване събиранията на доста хора на едно място няма да има концерти на известни реализатори и шампионати за тимове по футбол и волейбол, както е било в предходни години, разгласи кметът на Вършец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР