Празничните прояви по случай Деня на Свиленград – 5 октомври,

...
Празничните прояви по случай Деня на Свиленград – 5 октомври,
Коментари Харесай

Свиленград с богата празнична програма за деня на града

Празничните прояви по случай Деня на Свиленград – 5 октомври, не престават през цялата седмица. Спектакъл на откритата сцена до Стария мост на Марица ще имат опция да гледат децата през днешния ден от 13 часа - „ Пипи Дългото чорапче ”. От 17.30 часа пък в Ритуалната зала на общината ще се състои годишната гала по връчване на премията на Лайънс клуб „ Свилена ” „ Подай ръка на положителното ”. Веднага по-късно в залата на читалището е концертът на струнен квартет „ Дестъни ”.

В Историческия музей ще бъде намерено на следващия ден ново пано в алеята на славата, отдадено на родения в Свиленград Митрополит Герасим Струмишки. Презентация ще разкрие повече за живота на този труженик за одобряване на българщината.

Забавното шоу „ Талантите на Свиленград ” ще стартира от 17.30 часа в читалище „ Просвета – 1870 ”. Награждаване на спечелилите в Националния конкурс „ Съхранена памет ”, разгласен от Исторически музей – Свиленград, ще се организира от 18 часа в музея. От 19 часа на площад „ Пети октомври ” ще стартира Четвъртият фестивал на духовите оркестри.

По традиция 5 октомври ще стартира с тържествена литургия за благополучие на Свиленград в храм „ Св.Троица ”. Поднасянето на венци и цветя на връх Шейновец е оповестено за 11.30 часа. От 15 часа с поддръжката на Ротари клуб ще се организира общоградски крос за възпитаници за купа „ Пети октомври ”. Кулминацията на празничната стратегия е откриването на нова Общинска библиотека. Церемонията ще се състои от 18.30 часа

На 6 и 7 октомври за четвърта поредна година фестивалът на остарялата градска ария „ С ария от свила- минаха година ” ще огласи салона на НЧ „ Васил Левски -1933 ” в кв. ”Кап. Петко челник ”. На 8 октомври от 18 часа в новата библиотека ще се състои среща с поетесата Надежда Захариева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР