Празничните коледни сладки са наричани най-често ови. За мен обаче

...
Празничните коледни сладки са наричани най-често ови. За мен обаче
Коментари Харесай

Ароматни коледни сладки

Празничните коледни сладки са наричани най-често ови. За мен обаче най-важната и ароматна фалшификация в тях е не а, а ситно счуканият карамфил – съставна част, която доста предписания пропущат. Именно тя придава на тъй наречените немски сладки оня необикновен усет, който ги разграничава от обичайните български меденки.

Сигурно ви се коства още раничко, да се захващате с приготвянето на празничните сладкиши. Наистина до Коледа остава доста време, а и съществува сериозна заплаха домочадието да ги унищожи авансово. Но тези сладки е належащо да престоят допустимо най-дълго, тъй като с всеки ден стават все по-вкусни и ароматни. За да оцелеят до Коледа просто пригответе няколко дози и за всеки случай скрийте на скрито място една част от тях.

3 яйца
1 ч. ч. мед
4 с. л. кафява тръстикова захар
1 отново. краве масло
1 ч.ч. ситно натрошени орехи
2 и ½ ч. ч. брашно
1 ч. л. сода
2 с. л. ром
2 ч. л. канела
1 и ½ ч. л.
½ ч. л. ситно счукан карамфил
настъргани корички от един лимон и един портокал
глазура: 200 гр. шоколад, 50 гр. масло и 1 с. л. ром


Разбийте яйцата и ги смесете с меда, прибавете и тръстиковата захар. В това време разтопете на водна баня чистото масло и също го изсипете в сместта. Следващите съставки, които би трябвало да добавите са цитрусовите корички, подправките, рома и орехите. Тази полутечна консистенция започнете да сгъстявате с брашното.
В първата чаша прибавете содата, а след втората подправките. Имайте поради, че количеството на брашното е ориентировъчно – би трябвало да се получи задоволително твърдо тесто, уместно за разточване.
Когато го постигнете разстелете кора дебела към половин сантиметър. От нея с подобаващи формички (елхички, звезди и мечета) изрежете сладките и ги наредете върху покрита с хартия за печене тава.
Сложете ги в авансово загрята на 170 градуса фурна, където ги оставете да се пекат не повече от 20 мин.

Готовите сладки стават още по-вкусни и празнични, когато са потопени в глазура. Аз съм употребила обичаният на всички шоколад, който на всичкото от горната страна идеално подчетава дъхавите аромати на карамфил, и канела. Блокчетата разтопете на водна баня и прибавете 50 гр. масло и лъжица ром, с цел да стане консистенцията по-течна и гладка. След това потапяйте сладките до половина и ги нареждайте в паница.

Вкусните сладки обаче могат да бъдат не са единствено лакомство, само че и подобаваща декорация за коледната елха, която основава доста уют и празнично въодушевление. В този случай обаче е по-подходяща белтъчната глазура, направена от един белтък, няколко капки лимонен сок и 200 гр. пресята пудра захар. Продуктите се объркват с дървена лъжица, а не с миксер, с цел да не влиза въздух, и в нея се потапят сладките. Можете да залепите разнообразни сушени плодове за украса или напряко да рисувате с пулверизатор върху сладките. След като глазурата изсъхне добре, ги прикрепете с конче за коледната елха.


Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР