Празничната програма на град Ихтиман завърши със страхотен фолклорен ден.

...
Празничната програма на град Ихтиман завърши със страхотен фолклорен ден.
Коментари Харесай

Празничната програма на град Ихтиман завърши със страхотен фолклорен ден

Празничната стратегия на град Ихтиман приключи със страховит фолклорен ден. Сутрешната част откриха танцьорите от ТА " Слънце " и националната певица Галина Димитрова. Специален посетител беше кулинарният занаятчия Ути Бъчваров, който сготви апетитен курбан. Бе отслужен водосвет, а по-късно бяха раздадени към 2000 порции на жителите и гостите на града за здраве и благоденствие.
 
 Ути Бъчваров Ути Бъчваров Източник: Община Ихтиман  Празничен водосвет Празничен водосвет Източник: Община Ихтиман
Вечерната стратегия препълни централния площад.  Официални посетители бяха Младен Маринов и Марин Маринов - народни представители, Росица Иванова - шеф на РУО-София област. Кметът на град Ихтиман сервира слово към публиката: " Уважаеми съграждани, скъпи посетители, приемете моите приветствие по случай Празника на град Ихтиман, който по традиция честваме на 15-ти август, Ден на Успение на Пресвета Богородица! Винаги посрещаме с неспокойствие празника, който отразява всички нас, с нашето разнообразие, страсти, дейности. На днешния ден ние с горделивост можем да погледнем обратно, с цел да отбележим разцвета на града. Всичко това постигнахме обединени от общата ни воля, да превърнем нашият град в по-добро място за живеене. И успяхме! Благодаря на всички, които обичат града ни и способстват за неговото развиване и прогрес. Убеден съм, че с помощта на взаимните старания на управлението и чиновниците на общината, общинския съвет, институциите, бизнеса и на силата, самодейността и волята на жителите, ще реализираме по-добро бъдеще и ще продължим да отстояваме престижа и положителното име на града и на Община Ихтиман. В днешния празничен ден Ви поисквам здраве, благополучие и дългоденствие, и дано Божията майка бди над нас и благославя положителните ни каузи. Честит празник! ".
 
 Кметът на Ихтиман Калоян Илиев Кметът на Ихтиман Калоян Илиев Източник: Община Ихтиман
След словото на кмета Илиев, поздрави към жителите сервира и националният представител от ГЕРБ-СДС Младен Маринов.
 
 Младен Маринов Младен Маринов Източник: Община Ихтиман
В празничната част взеха присъединяване танцьорите от ТС " Средногорски лъх ", ТС " Черньовче ", ТА " Слънце ", Вокална група " Солей " и невероятната Радост Христова. Кулминацията на вечерта бяха специфичните посетител реализатори - обичаният от всички генерации Веселин Маринов и невероятната Николина Чакърдъкова с нейните танцьори от отбор " Неврокоп ", които с осъществяванията си накараха публиката да извие кръшни хора. Вечерта приключи със страхотна заря, подарък за всички посетители и поданици на град Ихтиман.
 
 Николина Чакардъкова Николина Чакардъкова Източник: Община Ихтиман
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР