Празни трибуни, ограничения, но и развълнувани спортисти и впечатляваща организация

...
Празни трибуни, ограничения, но и развълнувани спортисти и впечатляваща организация
Коментари Харесай

Вълнения от първия ден: Най-странното откриване и факел от... къщи

Празни трибуни, ограничавания, само че и разчувствани спортисти и впечатляваща организация - по този начин протече откриването на олимпийските игри в Токио.

Заради пандемията и непрекъснато повишаващия се брой инфектирани в страната, управляващите взеха решение конкуренциите да се проведат без аудитория, а това засегна и обичайна гала по показване на спортистите и запалване на олимпийския огън. На стадиона в Токио участваха единствено публични посетители и публицисти - към 5000 души.

Снимка: Lap.bg

Те обаче се любуваха на грандиозно шоу! Което по нищо не отстъпваше на предходните такива.

Олимпийският огън възпламени тенисистката Наоми Осака, а факлата тази година беше с форма на цветчетата на японска вишна и беше построена от рециклирани материали. 30% от алуминият в нея идва от рециклираните краткотрайни къщи, предоставени на засегнатите от мощното земетресение и последвалото цунами през 2011 година

Снимка: Lap.bg

Само няколко часа след откриването стартира и българското присъединяване. Полина Трифонова реализира триумф в тениса на маса в ранните часове в България. По-късно през днешния ден ѝ следва втори мач от главната скица.

Джудистът Янислав Герчев записа победа и загуба и по този начин завърши присъединяване си, а сестри Стоеви не съумяха да победят петите в международната класация в трагичен мач.

Снимка: Lap.bg

Дейвид Хъдълстоун ще се опита да се показа на равнище в шампионата по спортна гимнастика, а по обяд българското присъединяване в плувния басейн стартира със Любомир Епитропов, който ще плува в трета серия на 100 метра бруст.

Очаквайте разказите на нашите пратеници в рубриката " Игрите на Флори и Митко " .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР