Правото на преценка как да се действа при заплахи за

...
Правото на преценка как да се действа при заплахи за
Коментари Харесай

Министър Сашо Пенов: Директорите преценяват как да се действа при заплахи за бомби в училищата

Правото на преценка по какъв начин да се работи при закани за взривни устройства в учебните заведения е предоставено на шефовете. Това разяснява служебният министър на образованието и науката Сашо Пенов, който взе участие в кръглата маса на тематика " Образованието - ключ към историческата памет, родолюбието и просветеното общество ".

" Има директива на Министерството на вътрешните работи (МВР), която урежда тези хипотези ", уточни той.

" Ние сме в непрестанен контакт с Министерство на вътрешните работи и мога да ви кажа, че такива интернет офанзиви сега има в цяла Европа, в това число и в Съединените американски щати ", сподели просветителният министър, представен от Българска телеграфна агенция. 

" Директорите имат опит в такива обстановки, знаят пълномощията си, във връзка сме с тях и те са по отношение на специалистите от Министерство на вътрешните работи ", разяснява Сашо Пенов. 

Ние разбираме, че шефовете са обезпокоени от обстановката, само че те работят с методическата помощ на съответните служби от Министерство на вътрешните работи, с цел да преценяват действителността на съответната опасност, добави министърът. Той посочи, че тази заран е разговарял по тематиката с министъра на вътрешните работи от служебното държавно управление.

На въпрос дали обвързва заканите за взривни устройства в учебни заведения с идните парламентарни избори, просветителният министър отговори, че не може да разяснява предизборната обстановка. Това може да се случи освен по време на предизборна акция. Може да се случи, да кажем, по време на зараза, може да се случи даже по време на празничните дни, когато се цели удължение на ваканции, по разнообразни мотиви, сподели още Пенов. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР