Православен свещеник извършва церемония за късмет преди полета на кораба

...
Православен свещеник извършва церемония за късмет преди полета на кораба
Коментари Харесай

Възстановени са пилотираните полети до Международната космическа станция

Православен духовник прави гала за шанс преди полета на кораба " Союз МС-11 " на космодрума " Байконур " в Казахстан.

© Shamil Zhumatov Още по тематиката
Международната галактическа станция може да остане без екипаж след Нова година

Вчерашната повреда на съветския транспортен съд " Союз " прекъсна достъпа до най-големия орбитален комплекс за неопределен срок
12 окт 2018
Космическият транспортен съд " Союз " аварира, екипажът е добре

Капсулата с двама астронавти на борда се е приземила " в положително положение " на към 600 км от космодрума " Байконур "
11 окт 2018
Дупка в Космоса

Русия заподозря, че най-сериозната повреда на Международната галактическа станция от години може да е измама
7 сеп 2018
Космически таксита

SpaceX и Boeing скоро ще отворят нова, частна страница в историята на пилотираните полети към Земята
24 авг 2018
SpaceX мина в режим на " бързо изстрелване " на ракети

Компанията на Илън Мъск възнамерява три пуска на Falcon 9 за по-малко от две седмици
22 юли 2018 Новият екипаж на Международната галактическа станция (МКС) сполучливо беше изстрелян в околоземна орбита през днешния ден пообяд българско време от космодрума " Байконур " в Казахстан. Тримата астронавти би трябвало да доближат орбиталния комплекс след към шест часа.

Това е първият пилотиран полет на руската галактическа платформа " Союз-ФГ ", откакто през октомври ракетата-носител аварира по средата на полета с двама души на борда, които оцеляха с помощта на системата за спешно катапултиране. От съветската галактическа организация " Роскосмос " настояват, че са разпознали и отстранили казуса, довел до злополуката.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Аварийната обстановка породи вследствие на погрешно обособяване на четирите модула от първата степен на ракетата, при което отломка е развалила галактическия транспортен съд, пренасящ руснака Алексей Овчинин и американеца Ник Хейг. За благополучие катапултната система сработи съвършено и двамата се върнаха на Земята сполучливо, въпреки и следвайки балистична крива с гравитационно претоварване към 7G.

В резултат на повредата обаче " Роскосмост " замрази всички свои пилотирани полети до изясняване на аргументите, което на процедура краткотрайно прекъсна единствения метод за превозване на хора до МКС. С сегашния полет съветската галактическа организация сполучливо възвърне ротацията на екипажите на борда на орбиталния комплекс.

В момента в галактическия транспортен съд " Союз " се намират астронавта Ан Маклейн от Съединени американски щати, канадеца Давид Сен-Жак и съветския космонавт Олег Кононенко. Те ще се причислят към сегашния екипаж на Международната галактическа станция – германеца Александър Герст, руснака Сергей Прокопиев и американката Серена Анунион-Кансейор. По проект тримата астронавти би трябвало да се върнат на Земята в средата на декември на борда на злощастния галактически транспортен съд " Союз ", в чийто корпус беше открита дупка, пробита с дрелка от небрежни служащи и евентуално прикрита с епоксидно лепило.

Успешното изстрелване на новия екипаж на МКС е значимо, също по този начин тъй като в противоположен случай можеше да се наложи цялостна евакуация на хората от орбиталния комплекс и прекосяване към дистанционно управление от Земята. За момента само Русия може да праща там астронавти. В околните месеци обаче Съединени американски щати възнамерява да възвърне своите пилотирани полети в космоса с помощта на частните компании SpaceX и Boeing.

Първият тестов полет на частната капсула Crew Dragon без пасажери на борда е плануван за 7 януари следващата година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР