Правосъдният министър Цецка Цачева трябва да си подаде оставката след

...
Правосъдният министър Цецка Цачева трябва да си подаде оставката след
Коментари Харесай

Марешки: И Цачева, и Радев трябва да си подадат оставките

Правосъдният министър Цецка Цачева би трябвало да си подаде оставката след бягството на двама рецидивисти от Централния софийски затвор. Същото би трябвало да направи и вътрешният министър Валентин Радев, изключително след информацията, че от година се знае за готвеното бягство, разяснява в предаването „ Тази заран “ по bTV водачът на „ Воля “ Веселин Марешки.
„ Трябва да се впрегнат службите, тъй като след тази вест за рецидивист, който се движи умерено въоръжен из страната, нито един български жител не може да бъде спокоен за своето здраве и живот (...) Надяваме се и се молим на Министерство на вътрешните работи да си свърши работата “, сподели Веселин Марешки.
Идеята страната да влезе в договорката за ЧЕЗ беше опит да се източат още 100-тина милиона. Решението за влизане в договорката беше безумно, уточни той
„ Според нас някой се пробва да избяга по терлици от инвестицията си в България и на гърба на страната, посредством инспириране на такива напрежения, се пробва да вдигне цената – сподели Марешки. – Няма кой естествен вложител да заплати повече от 200 – 250 милиона. Единственият, който може да ги заплати, сме отново ние, данъкоплатците, през страната “, разяснява Марешки.
По думите му натискът е бил сякаш страната да е избавител, а в действителност да се източат „ още 100-тина милиона “. Замесените са „ предприемачи или мениджъри и от ЧЕЗ и български лобита, които имат опцията да разиграят този сюжет “, уточни Марешки.
На въпрос дали „ Воля “ поддържа закона за горивата, импортиран от Емил Димитров, той отговори: „ Няма по какъв начин да подкрепим този закон (...) За нас приоритет е премахването на картела и сме дали дума на българския народ и ще се борим до дъно (...) Този закон е безусловно нездравословен за страната и безусловно нездравословен за всички – той оказва помощ единствено да се монополизира браншът от избрани групи “.
На въпроса дали се чака повишение на цените на горивата преди летния сезон, гостът уточни: „ Не имам вяра, че ще си разрешат да създадат нещо такова, тъй като ние към този момент сме осветлили казуса, появи се, че той съществува и не мисля, че някой ще си разреши към този момент толкоз брутално да направи – да отидат цените към 2,60 – 2,70 лева “.
Той дефинира като цинизъм, че на пенсионерите ще се дадат по 40 лева за Великден, а страната ще заплати 100 млн. за ремонт на няколко самолета, „ които по този начин или другояче за нищо не стават “.
Според него е обикновено да има разпад в „ дребната коалиция “ – Обединените патриоти, тъй като са „ съединени чисто фиктивно, нищо не ги свързва “ и множеството си гледат личния интерес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР