Правосъдният министър направи коментар по актуална тема.Когато Народното събрание променя

...
Правосъдният министър направи коментар по актуална тема.Когато Народното събрание променя
Коментари Харесай

Министър Славов: Надявам се Конституционния съд да зачете волята на парламента

Правосъдният министър направи коментар по настояща тематика.

Когато Народното събрание трансформира Конституцията, то е учредителна власт. С промените Народното събрание пое отговорността за развиването на България като европейска правова страна. Надявам се тази конституционна воля да бъде зачетена от Конституционния съд. Това съобщи за БНР министърът на правораздаването Атанас Славов.

Той изрече съмнение, че ако КС ще се произнася по същността на заложените въпроси за противоконституционност, няма да се концентрира върху процедурата. " Нямам терзания по признатите текстове ", съобщи министърът на правораздаването и подчерта, че правосъдната промяна е била акцентът на неговото участие в конституционения развой, написа nova.bg. 

" Тези промени са в границите на допустимите промени на Конституцията от нормално Народно заседание, настоящо като производна учредителна власт. Надявам се и Конституционен съд в тази посока ще направи преценка ", сподели още той.

Според Славов процедурните периоди за смяна в Конституцията са били спазени: " Да, срокът от два месеца беше спазен, някои биха споделили, че на минимума, само че въпреки всичко беше. Няма по какъв начин със задна дата Конституционен съд да направи пояснение на тях. Няма по какъв начин и при протекъл вече парламентарен развой друго пояснение на тези периоди да обезсмисли самите признати разпореждания ", безапелационен е Славов.   
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР