Правосъдният министър е поискал образуване на дисциплинарни производства срещу Димитър

...
Правосъдният министър е поискал образуване на дисциплинарни производства срещу Димитър
Коментари Харесай

ВСС поиска всички материали за тримата прокурори от сагата ”Осемте джуджета”

Правосъдният министър е изискал формиране на дисциплинарни производства против Димитър Петров от Специализираната прокуратура, както и Мария Николова и Нели Славова от Софийската районна прокуратура. Това предложение бе импортирано от Демерджиев на 11-ти ноември.

Тогава Демерджиев изясни, че става дума за „ много неприятни дейности, осъществени в болнично заведение с разрешението и глобата на тези трима прокурори, допускани са нотариуси, които са правили разпоредителни покупко-продажби “, напомнят от Lex.bg.

Правосъдният министър изясни още, че за проблема първо сезирал основния прокурор Иван Гешев и инспектората, само че не последвала реакция и поради това внесъл предложенията за формиране на дисциплинарки.

Главни герои в сагата “Осемте джуджета” станаха Илия Златанов и Явор Златанов - татко и наследник, които в спор за фамилния бизнес с асансьорните фабрики “Изамет” се обръщат за помощ към някогашния следовател Петьо Петров, прочут като Еврото. место помощ обаче, Златанов твърди, че Петров благодарение на представители на Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и охранителната компания “Делта гард “ присвоили имуществото и бизнеса им. В абсурда се появи и някогашният силов министър от ГЕРБ Младен Маринов. Пред ФрогНюз Златанов описа, че точно в неговите ръце се е озовал един от джиповете на асансьорния предприемач, с който Маринов ходил на лов.

Оказа се още, че джипът е бил приписан на дъщерята на Маринов - Силвия, която го купува от Кристиан Христов - някогашният боксьор, на чието име съгласно описа на Златанов е бил приписан бизнеса му. Силвия продава джипа на друго лице няколко дни откакто следствието “Осемте джуджета” става публично притежание.

Сагата стигна до ушите на ГДБОП, които започнаха следствие. Привикани в дирекцията бяха всички герои от абсурда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР