Правосъдният министър Атанас Славов и парламентарната група на ГЕРБ/СДС са

...
Правосъдният министър Атанас Славов и парламентарната група на ГЕРБ/СДС са
Коментари Харесай

Славов представя проект за промени в Конституцията през юли

Правосъдният министър Атанас Славов и парламентарната група на ГЕРБ/СДС са се разбрали да показват иницииран план за изменение на Конституцията през юли месец . Това разгласи Славов пред публицисти след близо два часа и половина диалози с групировката на Бойко Борисов по отношение на измененията в Конституцията.

Инициираният план за промени в Конституцията ще стъпи на законопроекта от 45-то Народно заседание , като има няколко промени.

Амбицията и е да се случат конституционните промени и това да легитимира ръководството, сподели Славов. Разговорът по тематиката ще премине и през Конституционната комисия.

Амбицията ни за промени в Конституцията са за 180 депутатски гласа с бърза писта и по тази причина предстоят в допълнение срещи в Народното събрание с парламентарните групи на Движение за права и свободи и Има Такъв Народ , посочи правосъдният министър. В декларацията на ПП/ДБ била дадена формула за съглашение, което не е съдружно, а се търси единодушие за съответни политики и законопроекти, с цел да има реформаторско ръководство, сподели Славов.

Той изясни, че диалогът с ГЕРБ/СДС минал първо за конституционните промени, опит за консолидиране на позиция в трите съществени посоки на конституционната промяна, само че диалози се провели и за управническата стратегия. Славов и ГЕРБ се съгласили, че три акцента би трябвало да има конституционната промяна : цялостното делене на Висш съдебен съвет на правосъден и прокурорски съвет, ограничение функционалностите на основния прокурор и въвеждане на някаква форма на конституционна тъжба с директен достъп на жителите до Конституционния съвет.

Управленската стратегия също е контрактувана , като би трябвало да се синхронизират и изчистят позициите сред партиите.
 ГЕРБ приказва със Славов за правосъдната промяна
ГЕРБ приказва със Славов за правосъдната промяна

Срещата се организира при закрити врата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР