Правосъдната министърка Надежда Йорданова отрече исканата от нея смяна на

...
Правосъдната министърка Надежда Йорданова отрече исканата от нея смяна на
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Не е вярно, че има опит да се овладее прокуратурата

Правосъдната министърка Надежда Йорданова отхвърли желаната от нея промяна на основния прокурор да е блян ръководещите да желаят да слагат под надзор обвиняването.

" Не е правилно изказванието, че това е опит да се овладее прокуратурата. Запознах се с 28-те страници мнение на основния прокурор. Нека забележим какво ще реши колегията, не мога да злоупотребявам ", разяснява Йорданова преди старта на съвещанието на Висшия правосъден съвет.

Пленумът на Висш съдебен съвет през днешния ден се чака да се произнесе по редовността и допустимостта на предлагането на министъра на правораздаването Надежда Йорданова за предварително освобождение от служба на основния прокурор Иван Гешев.

Попитана за коментар на тезата на Иван Гешев, че той приема процедурата към него като персонална офанзива, Йорданова сподели: " Лично - това е странна по своя темперамент теза, тъй като пълномощията на основния прокурор се извършват от съответно лице. Нещата не са свързани с персоналния му живот, а с пълномощията му на основен прокурор ".

Надежда Йорданова разкритикува и кадровия орган на правосъдната власт.

" Висш съдебен съвет към този момент не демонстрира дарба да се отнесе съществено към своите пълномощия. Това няма да ме откаже да си правя работата. Нека Висш съдебен съвет да реши по какъв начин извършва своите отговорности. Нито един от тези разновидности не са непредвидени за мен. Нека забележим какво ще реши пленумът на Висш съдебен съвет. ", разяснява министърката на правораздаването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР