Правописна грешка в адресите на сайтове, имена на марки и

...
Правописна грешка в адресите на сайтове, имена на марки и
Коментари Харесай

Губим милиони евро заради... правописна грешка

Правописна неточност в адресите на уеб сайтове, имена на марки и названия на артикули ни жили с към един милиард лв. годишно. Това демонстрира инспекция, направена от в. „ Монитор “, която се основава на редица отчети от Европейската комисия и по-точно от Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност (EUIPO).

``
реклама

Според последните оповестени данни страната ни е изгубила над 500 млн. евро поради подправени артикули.

Експертите показват, че те са имали близки наименования до истинските артикули, като разминаването е било единствено в една писмен знак, замаскирана като правописна неточност. Неточности е имало и в ужким легални уеб сайтове, които също са се разминавали с една или две букви, тъй че единствено да наподобяват на истинските домейни, само че да не препращат потребителите към страниците на същинските производители. 

Според изследванията на Европейска комисия всеки българин губи по 150 лв. годишно поради подправените артикули. Загуба има и в работните места, които се пресмятат на 17 хиляди годишно, и то единствено поради ментетата. Причината за по-слабата претовареност е, че законните производители създават по-малко, в сравнение с биха произвеждали при неналичието на фалшифицирани артикули и поради това наемат по-малко служащи.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР