Правоохранителните органи и пожарникарите евакуираха хората от цялото крайбрежие на

...
Правоохранителните органи и пожарникарите евакуираха хората от цялото крайбрежие на
Коментари Харесай

Силно земетресение край Нова Каледония, издадоха предупреждение за цунами

Правоохранителните органи и пожарникарите изтеглиха хората от цялото крайбрежие на остров Нова Каледония след издаденото предизвестие за цунами.

Сигналът беше задействан след силно земетресение край архипелага, заяви чиновник на силите за гражданска отбрана, представен от Франс прес.

" Сирените срещу цунами бяха задействани и популацията беше приканено да се отдалечи от брега ", разгласи по радиото шефът на силите за гражданска отбрана в Нова Каледония. Журналист на Агенция Франс Прес стана очевидец на евакуацията на хората от плажна линия.

Земетресението с магнитуд 7,7 в далечната част на Тихия океан сътвори опасност от цунами за Вануату, съобщи Асошиейтед прес.

Тихоокеанският център за предизвестие за цунами сподели, че за Вануату са вероятни талази до 1 метър над височината на приливните талази, което е доста по-ниско от първичната прогноза.

Националната организация за ръководство на изключителни обстановки на Нова Зеландия заяви, че към момента прави оценка заплахата от цунами.

Центърът за предизвестия за цунами заяви, че са вероятни талази до 0,3 метра за Фиджи, Кирибати, Папуа Нова Гвинея, Гуам и други тихоокеански острови.

Геоложката работа на Съединени американски щати разгласи, че земетресението, станало покрай островите Лоялти, е било на дълбочина 37 километра.

Епицентърът е бил югозападно от Фиджи, северно от Нова Зеландия и източно от Австралия, където Коралово море се среща с Тихия океан.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР