Право за ползване на общежитие имат всички студенти, докторанти и

...
Право за ползване на общежитие имат всички студенти, докторанти и
Коментари Харесай

Студентите задочно обучение ще имат право на общежитие |

Право за прилагане на общежитие имат всички студенти, докторанти и специализанти във висши учебни заведения и научни организации, без значение в каква форма на образование са записани. 

Това плануват нормативни промени на централизирана електронна система за надзор на храненето в студентските столове, утвърдени от държавното управление през днешния ден. 

Предвид забележителното понижаване на броя на студентите в постоянна форма на образование през последните няколко години отпада нуждата от даване на парична помощ при свободно наемане на квартира от студентите.

Чрез централизираната система ще се завиши контролът при обезпечаване на социално-битовите услуги за студентите, както и при следене на целевото разходване на държавната дотация за храненето на учащите се. 

Друга смяна дава опция на университетите да подписват контракти със профилирани компании за реализиране на студентско столово хранене.

Прави се и изменение на друго разпореждане, с което се усилва издръжката на образованието на студенти в професионални посоки " Растениевъдство ", " Растителна отбрана " и " Животновъдство ".

Разширява се и финансирането на всички студенти и докторанти, учащи се в професионалните направление " Теория и ръководство на образованието ", " Икономика ", " Администрация и ръководство " и " Туризъм ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР