Правните главоболия на Tesla явно няма да приключат след споразумението,

...
Правните главоболия на Tesla явно няма да приключат след споразумението,
Коментари Харесай

ФБР разследва Tesla по съмнения за подвеждане на инвеститорите?

Правните главоболия на Tesla очевидно няма да приключат след съглашението, което основният изпълнителен шеф на компанията Илон Мъск реализира със SEC по отношение на изявленията си по време на своята самодейност за превръщането ѝ в частна конструкция. Според Wall Street Journal ФБР ускоряват следствието си по отношение на това дали производителят на електрически автомобили не се е провалил в постигането на индустриалните си цели за Model 3 и не е подвел вложителите при започване на 2017 година Неотдавна компанията призна, че от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати са се обърнали към нея за непринудено предаване на документи на 18 септември, само че в този момент наподобява, че следователите са се концентрирали съществено точно върху Model 3. Наскоро проверяващите даже са снели показания от някогашни чиновници на компанията.



Правоохранителните органи са загрижени на първо място за огромната разлика сред индустриалните обещания и действителността. Tesla показаха проектите си да стартират да създават 5 000 броя Model 3 на седмица до края на 2017 година, откакто оповестиха облагата си през февруари същата година, и повториха поръчката си през юли. Едва през юли 2018 година, няколко месеца по-късно, обаче Tesla стартира да реализира тези резултати.

От Tesla са безапелационни пред Engadget, че не са получавали призовки, публични претенции за свидетелски показания или “какъвто и да било различен фиктивен развой ".

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР