Правната комисия на Европейския парламент потвърди днес решението си от

...
Правната комисия на Европейския парламент потвърди днес решението си от
Коментари Харесай

Правната комисия в ЕП потвърди решението си да не допуска до изслушвания двама кандидати за еврокомисари

Правната комисия на Европейския парламент удостовери през днешния ден решението си от предходната седмица да не допусне до чувания Рована Плумб (Румъния) и Ласло Трочани (Унгария), препоръчани да бъдат еврокомисари надлежно за превоза и за политиката на съседство и разширението на Европейски Съюз. Това заяви пресслужбата на Екологичен потенциал.

Уточнява се, че в този момент ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли ще изпрати писмо до новоизбрания ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с цел да се реши какви да бъдат идващите стъпки. Очаква се, че Фон дер Лайен ще изиска от Букурещ и Будапеща да предложат нови претенденти.

Докато всички претенденти за еврокомисари не устоят сполучливо изпитите пред евродепутатите, новата Европейска комисия не може да встъпи в служба. По-рано Екологичен потенциал посочи, че в случай че чуванията не преминат по график, гласуването на новата комисия няма да може да се състои на 23 октомври, както беше в началото планувано. Според графика Трочани трябваше да бъде изслушан от евродепутатите на следващия ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР