Правителството взе решение да първата в България профилирана икономическа зона,

...
Правителството взе решение да първата в България профилирана икономическа зона,
Коментари Харесай

Служебната власт очаква милиарди евро инвестиции в първата профилирана икономическа зона

Правителството взе решение да първата в България профилирана икономическа зона, която ще е ориентирана към компании от региона на автомобилостроенето и всички свързани с него промишлености, сподели през днешния ден министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев на взаимен брифинг с министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.

Тя ще се построи на мястото на бившето военно летище в с. Доброславци. Целта е да се привлекат стратегически вложители в автомобилния бранш, заради капацитета и приноса му за цялостния стопански прогрес на България.

" Зоната ще се простира на повърхност от 290 хектара и ще се намира на 15 км. от идеалния център на столицата ", разгласи още министър Пулев. Той добави, че следва построяването на пътна и железопътна инфраструктура, както и всички нужни за задачите на вложителите уреди.

" През последните месеци сме в доста деен разговор с редица вложители от Европа, Близкия Изток, Азия с фокус бранш " Автомобилостроене " и всички свързани с него промишлености. Става дума за планове, които варират от 1.5 милиарда евро до 3 милиарда евро и които ще трансформират лицето на българската стопанска система, които ще основат хиляди работни места. В момента сме на финалната права на договарянията ", добави още министърът на нововъведенията и растежа.

Пулев сподели още, че още две сходни стопански зони ще има в Южна и Северна България.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР