Правителството в Лондон не отговори в определения краен срок -

...
Правителството в Лондон не отговори в определения краен срок -
Коментари Харесай

Лондон пропусна крайния срок да номинира еврокомисар

Правителството в Лондон не отговори в избрания краен период - до среднощ - на писмото от Европейската комисия по отношение на това, че още не е номинирало претендент за еврокомисар, сподели говорителката на комисията Мина Андреева, представена от ДПА.

" Комисията ще проучва обстановката и ще реши какви да са идващите й стъпки, в случай че има такива, когато сметне за уместно ", сподели тя, предава Българска телеграфна агенция.

На 14 ноември Европейска комисия стартира правна процедура против Англия, уведомявайки Лондон, че като не излъчва претендент, нарушава законовите си отговорности към Европейския съюз. Комисията съобщи тогава, че чака английския отговор. В хода на процедурата Европейска комисия може да сезира за проблема Европейския съд.

По принцип в Европейска комисия би трябвало да има по един комисар от всяка от 28-те страни членки. Отказът на Лондон да предложи собствен претендент отсрочва встъпването в служба на новата комисия под председателството на Урсула фон дер Лайен.

Британският министър председател Борис Джонсън отхвърля да номинира еврокомисар с аргумента, че страната му напуща Европейски Съюз и че на 12 декември британците ще гласоподават на общи избори. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР