Правителството в Гърция реши да субсидира гражданите с 22 евроцента

...
Правителството в Гърция реши да субсидира гражданите с 22 евроцента
Коментари Харесай

Гърция отпуска по 22 евроцента на литър гориво за граждани с ниски доходи

Правителството в Гърция реши да субсидира жителите с 22 евроцента на литър гориво през идващите три месеца, написа Българска телеграфна агенция, цитирайки телевизия „ Скай “.
Мярката важи за зареждане на до 60 литра месечно. Право да се възползват от дотацията имат физически лица, измежду които и такива, упражняващи свободни специалности. Субсидията ще е в размер на 30-40 евро и ще обгръща както бензина, по този начин и газа.
За задачата ще бъдат раздадени специфични карти, които ще се употребяват на бензиностанциите. Право да употребяват дотацията имат физически лица, подлежащи на данъчно облагане в Гърция, с заявен годишен приход до 30 хиляди евро.
Официалните данни демонстрират, че подобен приход са заявили три милиона физически лица.
Правителството е разчело, че за осъществяване на мярката ще бъдат изхарчени 130 милиона евро.
Правителството планува продължение и увеличение на размера на субсидирането на сметките за ток както за семействата, по този начин и за фирмите.
Изчисленията сочат, че финансовата помощ за сметките за ток и природен газ през април ще възлиза на 636 милиона евро.
Увеличава се размерът на помощите за развъждане на деца, право на която имат 625 хиляди души. За това перо са планувани 97.5 милиона евро.
Възрастните хора с ниски пенсии – към 676 735, ще получат по 200 евро. За това държавното управление отделя 135 милиона евро.
Мерките целят подпомагането на 3.2 милиона уязвими жители, само че и семейства с приходи до 30 хиляди евро на година, показва малкия екран.
Общият размер на дотациите и стратегиите за подкрепяне е 1.1 милиарда $.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР