Правителството в Чехия одобри изискване за ваксинация на всички хора

...
Правителството в Чехия одобри изискване за ваксинация на всички хора
Коментари Харесай

Чехия одобри задължителна ваксинация за хора над 60 г.

Правителството в Чехия утвърди условие за имунизация на всички хора над 60-годишна възраст против КОВИД-19, съобщи ДПА.

Изискването, което е един от последните актове на приключващото ръководството си държавно управление, ще влезе в действие на 1 март следващата година, демонстрира декрет на здравното министерство, оповестен през днешния ден в държавен вестник.

Ваксинацията също по този начин ще бъде наложителна за личния състав в здравните и обществените заведения, лекарите, студентите по медицина, служителите на реда, пожарникарите и военните.

Предстои да се види дали наредбата ще се резервира след идването на власт на новото държавно управление, което би трябвало да встъпи в служба този месец. Представители на бъдещата петпартийна коалиция, включваща либерали и консерватори, намерено се афишират срещу наложителната имунизация.

Номинираният за министър на опазването на здравето Властимил Валек дефинира решението за наложителната имунизация като " стъпка в незнайното " и може да го анулира.

В Чехия съвсем половин милион души над 60 години не са изцяло имунизирани против КОВИД-19. Сред работещите в домовете за възрастни хора и бранша на здравните грижи равнището на имунизация е 65 %.

Представителите на лекарското съсловие са разграничени по въпроса за наложителната имунизация. Някои предизвестяват, че това ще бъде мъчно проверимо, а други приветстват решението.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР