Правителството увеличи с близо 180 млн. лв. утвърдените за 2018

...
Правителството увеличи с близо 180 млн. лв. утвърдените за 2018
Коментари Харесай

Правителството задели нови 180 млн. лв. като ангажименти за бъдещата ТОЛ система


Правителството усили с близо 180 млн. лева одобрените за 2018 година оптимални размери на уговорките за разноски, които могат да бъдат поети от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Промяната се прави поради подписания при започване на годината контракт за планиране, създаване и въвеждане на електронна ТОЛ система за камионите. При леките коли е планувано потреблението на електронна винетка. Очаква се по този метод да бъде въведен по-справедлив модел за събиране на пътните такси у нас, изясняват от пресслужбата на Министерски съвет. От известието им не излиза наяве защо вероятно могат да се употребяват средствата при изискване, че има определено сдружението, което да построи напълно системата.

Припомняме, че в средата на януари тази година бе подписан контракт за създаване на ТОЛ системата сред Министерство на районното развиване и благоустройството и компанията “Капш трафик солюшънс”. Стойността на контракта е 150 милиона лв., а срокът за създаване и въвеждане на системата е 19 месеца.

Дружеството ще построи тол системата за своя сметка, а страната ще я изплати от приходите след въвеждането й, обясниха тогава от Министерство на регионалното развитие. Тол системата ще бъде проектирана и построена за 7 месеца, след което ще стартира поетапното й въвеждане. 12 месеца ще се вършат проби и оценка на успеваемостта.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР