Правителството трябва да отговори бързо на няколко въпроса - защо

...
Правителството трябва да отговори бързо на няколко въпроса - защо
Коментари Харесай

Радев нападна правителството за спирането на руския газ и оръжейните доставки

Правителството би трябвало да отговори бързо на няколко въпроса - за какво единствено на България и на Полша се стопира газът, стопира ли се на Австрия и Германия, те по какъв начин заплащат и по какъв начин подсигуряват своята енергийна сигурност. сподели президентът Румен Радев във връзка полученото съобщение, че доставките на природен газ от " Газпром Експорт " ще бъдат спрени от 27 април.

Радев разяснява, че държавното управление би трябвало да отговори и на въпроса запазен ли е задоволително потенциал за доставки от Гърция и други страни, тъй като в случай че не е запазен, ние ще забележим към този момент да " загряват “ медиатори.

" Това значи, че, да, вероятно ще намерим различни решения, това ще изисква и време, и средства и значи доста по-високи цени. Оттук нататък - и опасности за доставките ", сподели Радев.

Това, което става с доставката на газа, ще бъде и същински тест за европейската взаимност, ще помогне ли и по какъв начин Европейски Съюз на енергийно най-зависимата и енергийно най-бедната страна, уточни той.

Радев добави, че излизат редица разкрития къде отива българското оръжие.

" Недоумявам по какъв начин министърът на стопанската система ще изясни на българите и на левите хора, които постоянно са били против войните, че българското оръжие подхранва този спор ", сподели той.

Президентът сподели, че българските политици преди да избавят света, би трябвало да погледнат и към хилядите бедстващи българи.

" Правителството дължи безапелационен отговор на жителите, които му гласоподаваха доверие, чии ползи обслужва – техните или нечии други. Крайно време е държавното управление да даде ясни доказателства, че осъзнава и отстоява българския суверенитет и в своята политика се води от българския народен интерес. Суверенната българска позиция се създава в София, а не в Киев. Няма потребност от такова посещаване ", добави той.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР