Правителството ще вземе решение, с което части от ГКПП Капитан

...
Правителството ще вземе решение, с което части от ГКПП Капитан
Коментари Харесай

Части от ГКПП Капитан Андреево стават обект от национална сигурност

Правителството ще вземе решение, с което елементи от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " ще придобият статут на стратегически обект от голяма важност за националната сигурност. Това стана ясно от думите на премиера Гълъб Донев преди началото на държавното съвещание.

" Категорични сме, че мястото на България е в Шенгенското пространство. Помните по какъв начин стартира мандатът на служебното държавно управление - с информация за проблеми по контрола на животни и артикули, които влизат в Европейския съюз (ЕС) през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Капитан Андреево ".

В края на мандата ни следва да вземем решение, с което елементи от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " ще придобият статут на стратегически обект от голяма важност за националната сигурност “, разгласи министър председателят.

По думите му задачата на това решение е страната да върне сигурността и качеството на контрола на стоките, които влизат в Европейски Съюз.

" Няма да допуснем българската граница, която е външна граница на Европейски Съюз, да се употребява за вътрешнополитическа приложимост ", разяснява още Гълъб Донев.

Идеята е по този начин да се реши казусът с фитосанитарния надзор, който е в частни ръце от десетилетие и който страната несполучливо опита да си " отвоюва " при държавното управление на Кирил Петков. Очаква се да бъдат отпуснати и средства за социална поръчка за създаване на държавна лаборатория на пункта.

Проблемът с контрола на входния за цялата европейска общественост Граничен контролно-пропусквателен пункт избухна при държавното управление на Кирил Петков, който разгласи, че ще си върнат контрола и че страната е ощетявана с милиони дневно. Имаше данни за закани на държавни чиновници и за предлагани подкупи от стотици хиляди.

В последна сметка Върховният административен съд разпореди наложително връщане на компанията " Евролаб ", която се свързва с Таки, на границата и анулира заповедите на БАБХ. А и в трите каузи по незабравим метод инцидентният асортимент на делата повели да заседава персонално ръководителят на Върховен административен съд Георги Чолаков.

Една възможна смяна на статута на пункта евентуално ще " обърне играта " в посока - повече страна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР