Правителството ще ревизира днес решението на служебният кабинет на Гълъб

...
Правителството ще ревизира днес решението на служебният кабинет на Гълъб
Коментари Харесай

Правителството ревизира решението на служебния кабинет за България Хели мед сървиз

Правителството ще ревизира през днешния ден решението на служебният кабинет на Гълъб Донев, с което се приключи активността на държавното сдружение „ България Хели мед сървиз “. Сега на същото ще се разпореди да обезпечава с вертолети незабавната помощ по въздуха. Авиационния оператор на системата ХЕМС ще оперира според европейските регламенти и с позволения от шефа на Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “.

Преди да стане транспортен министър в постоянното държавно управление Георги Гвоздейков ръководеше оповестената в разпродажба „ България Хели мед сървиз “, а служебният кабинет трансферира активността към Националния въздушен транспортьор - някогашния Авиоотряд 28. След встъпването си власт кабинетът Денков напълно ревизира системата ХЕМС, спря публичната поръчка за наем на вертолети, преформатира местонахождението на оперативните бази за хеликоптерите, които ще са 6 на брой, само че няма да са на територията на лечебните заведения, изясни преди дни министър председателят Николай Денков:

" Тези бази би трябвало да бъдат ситуирани по този начин, че всяка точка от страната да бъде постигана за до 30 минути от най-малко 2 хеликоптера от разнообразни бази. Затова би трябвало да се разположат географски на картата, тъй че да могат отмерено да доближават до всяка точка. Те не би трябвало да бъдат в лечебните заведения, тъй като това са хангари, където предстоят хеликоптерите и там би трябвало да се ремонтират, до момента в който в лечебните заведения ще има площадки за кацане и за политане ".

Първият медицински хеликоптер се чака у нас в края на тази година.

С решение държавното управление ще дефинира вицепремиерът Мария Габриел за ръководител на Националния съвет за хората с увреждания.

Ще бъде утвърдено и присъединяване на страната ни с народен щанд на Международното ревю за земеделие и хранителни артикули АГРА, което тази година ще се организира в края на август в Република Словения.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР