Правителството ще проведе седмичното си заседание днес, съобщиха от пресслужбата

...
Правителството ще проведе седмичното си заседание днес, съобщиха от пресслужбата
Коментари Харесай

Правителството ще обсъди нов размер на социалната пенсия за старост

Правителството ще организира седмичното си съвещание през днешния ден , оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Проектът на дневен ред на съвещанието на кабинета планува министър председателят и министрите да обсъдят разпореждане за установяване на нов размер на обществената пенсия. Вносител на предлагането е министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова.

Правителството следва да разиска още решение за финансово компенсиране на родителите за осъществените от тях разноски във времето от 1 март до 30 април т.г. за развъждането и образованието на деца, които не са признати в държавни или общински детски градини, или учебни заведения заради липса тук-там. 

В рамките на съвещанието се чака да бъдат избрани ръководителите на няколко държавни институции. Сред тях са: ръководител на Националната комисия за битка с трафика на хора към Министерския съвет; ръководител на Централната комисия за битка с противообществените прояви на малолетните и малолетните към Министерския съвет; ръководител на Съвета за стопански разбори. 

Проект на решение за промени в състава на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт също е част от дневния ред на утрешното съвещание. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР