Правителството ще подпомогне Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, обяви

...
Правителството ще подпомогне Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, обяви
Коментари Харесай

Правителството ще подпомогне облекчаване на трафика във Варна, обяви Борисов

Правителството ще подкрепи Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, разгласи министър-председателят Бойко Борисов на работна среща в общината, проведена от кмета Иван Портних. В срещата участваха представители на кабинета и президентът на КНСБ Пламен Димитров, заяви държавната пресслужба.

Варна заслужава вероятност. Градът има и други действия, с изключение на туризма, уточни Борисов. Той напомни думи на кмета, че от 30 години не е правено нищо, с цел да се облекчи трафикът във Варна, и заяви, че държавното управление предлага две ограничения в това отношение – разширение с две спомагателни ленти и с две местни платна на централния директен бул., който свързва входа на града и аерогарата, както и нова пътна права, която да облекчи придвижването от и към пристанището.

Финансирането ще бъде от бюджета и от Европейската капиталова банка, а дали осъществяването ще се провежда от организация " Пътна инфраструктура " или от общината, зависи от общинския съвет във Варна, уточни Борисов.

Приоритетни за държавното управление са също ремонтът на Математическата гимназия и построяването на трета пречиствателна станция за отпадъчни води, сподели министър председателят.

Борисов акцентира, че още доста планове се нуждаят от финансиране, а в това време се пилеят пари за очистване на вреди от недалновидни решения на предходни държавни управления ". Той даде образци със зоните по " Натура 2000 ", заплащанията за АЕЦ " Белене " и американските централи, както и приватизационната договорка за " Полимери " – Девня, която дефинира като обир.

" От 4-5 години се води следствие против незнайни причинители, само че съгласно мен те са известни. Дори жп линиите са изнесли. Преди няколко дни взехме решение 15 млн. лева да се дадат на Варна. Тези боклуци в този момент би трябвало да се вземат и да се откарат някъде. Ние сме евтини на брашното и скъпи на триците ", сподели министър председателят.

Според него новият антикорупционен орган би трябвало да стартира с следствията си отсам и да стигне до НДК, " с цел да забележим какви приватизационни покупко-продажби са правени, да стартираме от това което носи вреди ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР