Правителството ще подпомогне гражданите, чиито домове и имущество са пострадали

...
Правителството ще подпомогне гражданите, чиито домове и имущество са пострадали
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Правителството ще отпусне средства на пострадалите от пожарите

Правителството ще подкрепи жителите, чиито домове и имущество са потърпевши от пожарите през последните дни. Това заяви общественият министър Гълъб Донев по време на парламентарния блиц надзор.

Той напомни, че всички пострадали имат право на еднократна помощ от 375 лева, с които да покрият първичните си жизненоважни потребности.

" Следващата седмица ще се вземе решение от държавното управление за ориентиране на спомагателни средства от държавния бюджет към общините. Социалните служби имат подготвеност да окажат поддръжка на хората, с цел да получат те помощите. Ще приемем съответното решение за трансфер на средства за покриване на вредите на парцелите на българските жители ", заявява от парламентарната естрада общественият министър.

По 540 лева имат право да получат фамилиите на двамата горски чиновници, които изгубиха животите си в пламъците край санданското село Петрово, заяви още Донев.

" Тази помощ може да бъде получена от съпругите, родителите или децата им. Като малолетните деца могат да получават и обществена пенсия ", добави той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР