“Правителството се е отметнало от обещанието си да премахне неадекватните

...
“Правителството се е отметнало от обещанието си да премахне неадекватните
Коментари Харесай

Да, България: Неспазеното обещание за Н-18 е пореден удар за българския бизнес

“Правителството се е отметнало от обещанието си да отстрани несъответстващите промени в разпоредба Н-18, която в този си тип е камшик за множеството бизнеси. Това е следващ удар за българския бизнес, нанесен му от държавното управление. Наредбата е готова зле, несъобразена с предложенията на фирмите и браншовите асоциации ". Това написа Ивайло Мирчев, член на ИС на “Да, България!” по въпроса за последното решение на държавното управление за Н-18.

"Преди два месеца ние предложихме държавното управление да компенсира всички компании, които към този момент са създали разноски за синхронизиране на работата си с Н-18. Борисов не се съобрази с предлагането ни и избра да се отметне (за следващ път) от обещанието си и въпреки всичко Н-18 да влезе в действие. Резултатът от това ще бъде безпорядък в бизнес връзките, произвол на Национална агенция за приходите, попречване на работата на доста компании, които не са заведения за хранене (защото наредбата е писана от МФ таман за тях) ", продължава Мирчев в позицията си.

Според него, когато страната няма потенциала да подкрепя работата на компаниите, е по-добре да ги остави да се развиват, като внимава най-малко да не им пречи.

Той напомня, че неколкократно през последните над 2 година са предложили съответни решения за това Н-18 да проработи съответно, без да бъде спънка за фирмите. "Нито едно от нашите оферти не бе признато, нито даже разисквано ", показва деятелят на "Да, България ".

"Тези хора са некадърни да ръководят страната и би трябвало да си вървят. ОСТАВКА!”, приключва той.

Предложението за отплата на бизнеса, направено преди повече от месец от "Да, България " ще намерите тук:
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР