Правителството промени статута на сгради и съоръжения, намиращи се в

...
Правителството промени статута на сгради и съоръжения, намиращи се в
Коментари Харесай

Отдават под наем имоти собственост на летище Пловдив

Правителството промени статута на здания и уреди, намиращи се в община Долна Митрополия, с. Божурица, околност „ Ливадите ", от обществена държавна на частна държавна благосъстоятелност. Решението е по отношение на „ Реконструкция на обща Пречиствателна станция за отпадъчни води за група обитаеми места от общините Плевен и Долна Митрополия ", финансирана по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година " С оглед използване на модерни механически решения и възстановяване изискванията за работа и употреба на ПСОВ, е планувано премахването на част от съществуващите здания и уреди, защото са морално и физически остарели, в незадоволително положение и с отпаднала нужда за действието на станцията.

На Министерство на вътрешните работи се дава правото на ръководство върху парцел - обществена държавна благосъстоятелност за потребностите на дирекция „ Миграция ". Имотът се намира в град Елхово, ул. Чаталджа № 2 и е с повърхност 6529 кв. м. Досега той е стопанисван от Министерството на образованието и науката - Център за специфична просветителна поддръжка „ Никола Йонков Вапцаров " - гр. Елхово, само че към този момент не е нужен на системата на образованието. С терена ще се обезпечат спомагателни обслужващи площи за потребностите на дирекция „ Миграция " към Министерство на вътрешните работи.

Правителството разгласи парцели - частна държавна благосъстоятелност, предоставени за ръководство на Министерството на вътрешните работи, за парцели - обществена държавна благосъстоятелност. Имотите са три на брой като два от тях се намират в София - в регионите „ Илинден " и „ Витоша ", и един е в град Добрич. Те се употребяват за осъществяване на функционалните отговорности на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност ", според Закона за Министерството на вътрешните работи.
Министерският съвет одобри и решение за възмездно основаване на неопределен сервитут върху аграрен парцел в горска територия - обществена държавна благосъстоятелност, в интерес на „ А1 България " ЕАД. Имотът се намира в землището на село Гривица, Община Плевен и е с повърхност на сервитутната зона 0,588 дка. Той попада в региона на активност на Териториално отделение „ Държавно горско стопанство Плевен " към Държавно дружество „ Северозападно държавно дружество " - Враца. Върху парцела ще бъде построен под земята електропровод 20 kV за електрозахранване на базова станция PVN0056.A Гривица.
За частна държавна благосъстоятелност ще се разгласят две здания и едно оборудване, ситуирани на територията на пристанищен терминал „ Бургас Изток-2 “. Правителството даде единодушието си те да бъдат отстранени, поради отпадналата нужда от потреблението им, както и неприятното им градивно положение. Това ще разреши повишение на конкурентоспособността поради характерните потребности и условия на клиентите на терминала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР