Правителството прие решение за освобождаване на председателя и на членовете

...
Правителството прие решение за освобождаване на председателя и на членовете
Коментари Харесай

Освободиха ръководството на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата

Правителството одобри решение за освобождение на ръководителя и на членовете на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите и за установяване на състава на същата. 
Държавната комисия по стоковите тържища и борсите е орган към Министерския съвет за контролиране и надзор върху основаването и активността на стоковите тържища, стоковите борси и пазарите на производителите, по ред и метод, избрани в Закона за стоковите тържища и борсите (ЗСБТ). Комисията е юридическо лице на бюджетна прехрана със седалище София. Председателят на комисията е вторичен разпоредник с бюджет по бюджета на Министерството на стопанската система. Съгласно член 6, алинея 1 от ЗСБТ, Комисията се състои от ръководител и двама членове. Те се назначават и освобождават от Министерския съвет по предложение на министъра на стопанската система и имат мандат пет години.
Мандатът на ръководителя и на членовете на ДКСБТ, според Решение № 351 от 21 май 2015 година на Министерския съвет е изминал, само че същите резервират пълномощията си до установяване на нов състав на Комисията. Това постанова да се вземе решение за освобождение на ръководителя и на членовете на ДКСБТ и за установяване на нов състав на ДКСБТ. Членовете на новия състав на ДКСБТ, са: Владимир Иванов - ръководител на ДКСБТ; Калин Стануков - член на ДКСБТ; Кристиан Петков - член на ДКСБТ. Същите дават отговор на условията на член 19, алинея 5 и алинея 6 от Закона за администрацията.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР