Правителството прие промени в Наредбата за работното време, почивките и

...
Правителството прие промени в Наредбата за работното време, почивките и
Коментари Харесай

Регламентира се редът за ползване на отпуск за отглеждане на дете до 8 години от бащите

Правителството одобри промени в Наредбата за работното време, почивките и отпуските и Наредбата за паричните компенсации и помощи от държавното публично обезпечаване. С промените в наредбата за работното време се урежда редът за използването на отпуска за развъждане на дете до 8-годишна възраст от бащата (осиновителя).

Новите разпореждания регламентират документите, които бащата (осиновителят) следва да показа в предприятието, срокът за подаването им, изискванията за преустановяване на отпуска, както и задължението на работодателя да го даде или да уведоми документално служащия или служителя, че отхвърля използването му. За да излезе в отпуска, бащата (осиновителят) би трябвало да подаде документално заявление-декларация. Когато отпускът се употребява за първи път, работодателят следва да издаде уверение.

С промените в Наредбата за паричните компенсации и помощи от държавното публично обезпечаване се обезпечава опция за разпределяне и погашение на парично обезщетение за развъждане на дете до 8-годишна възраст от бащата (осиновителя). За задачата се основават нужните мостри на документи и се регламентира редът за представянето им в Националния застрахователен институт от осигурителите и самоосигуряващите се лица.

Регламентират се и редът за определяне на отговорностите за дежурство и за времето разполагаем на работодателя. Съгласно измененията работодателят се задължава със заповед да дефинира длъжностите, за които вкарва наряди, както и да утвърди поименни графици за тях.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР