Правителството прие Правилник за прилагане на Закона за физическото възпитание

...
Правителството прие Правилник за прилагане на Закона за физическото възпитание
Коментари Харесай

Приеха нов правилник за прилагане на Закона за физическото възпитание и спорта

Правителството одобри Правилник за използване на Закона за физическото образование и спорта (ЗФВС).
Правилникът урежда процедурите, свързани с приемане или лишаване на състезателен лиценз на спортни федерации, както и процедурите по вписването в и заличаването от регистъра по ЗФВС на националната организация за спортно-туристическа активност и нейните членове, на националната организация за академични спорт и нейните членове и на обединените спортни клубове.
Регламентирани са изискванията за назначение на шефовете на държавните спортни учебни заведения, използвани при провеждането на конкурс по реда на Кодекса на труда.
Описани са и изискванията и реда за потребление на спортните обекти - държавна благосъстоятелност в хипотезите на безплатно даване за несъмнено време, планувани в ЗФВС.
Посочени са минималните опасности, против които се застраховат спортните обекти - държавна или общинска благосъстоятелност, или тези, които са построени при учредено право на градеж върху парцели - държавна или общинска благосъстоятелност.
Регламентират се също по този начин спецификите при процедурите по отдаване чартърен на спортни обекти или елементи от тях - държавна благосъстоятелност и по основаване на лимитирани вещни права върху спортни обекти или парцели - държавна благосъстоятелност.
Правителственото разпореждане планува анулация на Правилника за използване на анулирания Закон за физическото образование и спорта (отм. Дъждовни води, бр. 86/2018 г.), както и на Наредбата за сигурността на спортните обекти и ограниченията против насилието и неприятното държание на фенове преди, по време и след осъществяване на спортни прояви, проведени на игрища и в спортни зали, призната с Постановление на Министерски съвет № 173/2000 година на съображение анулирания закон, защото тази материя не попада в обсега на настоящия ЗФВС, надлежно не се планува приемането на подзаконова нормативна уредба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР