Правителството прие План за действие на Република България за подготвеността

...
Правителството прие План за действие на Република България за подготвеността
Коментари Харесай

България прие план при Брекзит с или без сделка

 Правителството одобри План за деяние на Република България за подготвеността за бъдещите връзки сред Европейския съюз и Англия.

Планът планува законодателни действия и акомодация на нормативната уредба, координационни ограничения, осведомителни действия, както и сключването на двустранни и многостранни съглашения в разнообразни сфери, при положение, че Европейски Съюз не планува общ метод за деяние в тях при отдръпването на Англия без договорка.

Като част от ограниченията, които се плануват, са сключването на двустранни съглашения по отношение на въздушния превоз, автомобилните транспорти на пасажери и товари, както и за продан на информация във връзка с Данък добавена стойност и събиране на обществените вземания.

Сред осведомителните действия, които страна ще предприеме като част от Плана, са актуализирането на раздела, отдаден на Брекзит, на формалния уебсайт на Министерството на външните работи и провеждането на осведомителна акция, ориентирана към българските компании, за последствията от излизането на Англия от Съюза, проведена от Министерството на правораздаването и Агенцията по приходите.

Планът планува даване на съвещания и информация на български жители, пребиваващи в страната, по отношение на правата им след отдръпването на страната от Европейски Съюз, както и по отношение на реда за прилагане на медицински услуги от жителите на с законен престой или престояване във Англия, както и във връзка с лицата, попадащи отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване. Тези действия се реализират от Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Посолството ни в Лондон и Министерството на труда и обществената политика.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР