Правителството представи приоритетите си за годината пред бизнеса. Сред тях

...
Правителството представи приоритетите си за годината пред бизнеса. Сред тях
Коментари Харесай

Лифтове, арести и смешни конфликти: Светът през погледа на Бойко Борисов

Правителството показа целите си за годината пред бизнеса. Сред тях са построяването на трети мост над река Дунав, довършването на газовите връзки и тихата и дипломатична отбрана на националните ползи.

Както всяка година, форумът се трансформира и в сцена, на която министър-председателят Бойко Борисов разпростра вижданията си по редица настоящи тематики от дневния ред по света и у нас.

Докато той говореше за „ Дунав мост 3”, да вземем за пример, той означи: „ Досега седем пъти вършим срещи с румънските сътрудници и след месец те са в ареста, а толкоз желая третият мост да стане факт”.

Министър-председателят съобщи, че е срещу спора сред „ зелените” и държавното управление по тематиката „ Банско”: „ Ако има и една керемида, ние ще излезем на митинг. Ето, в Давос няма хълм без 10 лифта, броя, броя, броя, броя… изсечена гората и писти, писти, а ние желаеме едно лифтче да има. Добре в случай че има повече от един въжен превоз, тогава протестираме!”.

Приоритет на държавното управление е запазването на положителните връзки с балканските страни.

„ Конфликтът сред Хърватия и Словения е безусловно комичен. При голямото хърватско море става въпрос за нула цяло, нула, нула шест на 100. Едно такова малко заливче (Пиран, поради който Любляна с години блокираше пътя на Загреб към Европейски Съюз – б.р.), като го видите на картата, напряко ще се смеете, би трябвало като влезете във водата, да сте в Словения..... Не може да влезеш по бански в другата страна. И аз се надявам сътрудниците от Словения и Хърватия да решат този проблем”.

--> България би трябвало да пази националните си ползи и положителното си име, това също е приоритет.

„ Преди две години бях в Софийския университет, група студенти бяха създали социологическо изследване в света. И знаете ли какво им излиза на тях – като кажеш България: " Тея стреляха по папата "... Ма, това, че папата беше в София и сподели, че това не е правилно... Нула правдивост, само че факт”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР