“Правителството пое инициатива за овладяване на цените на храните -

...
“Правителството пое инициатива за овладяване на цените на храните -
Коментари Харесай

Стоянов: Законът за надценките ще задвижи конкуренцията на пазара, ще свали и цените

“Правителството пое самодейност за преодоляване на цените на храните - това е и една от тях - посредством държавното сдружение “Ел Би Булгарикум ”, да покажем, че може да има качествени артикули, които да съблюдават всички правила на производството ”. Това съобщи служебният министър на стопанската система Никола Стоянов, който участва на подписването на съглашение сред “Ел Би Булгарикум ” и Централният кооперативен съюз, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Чрез магазините на ЦКС в цялата страна продуктите на държавната компания ще бъдат налични за жителите в по-отдалечените обитаеми места.

“Използва се единствено българска суровина български закваски, сдружението дава отговор за съхранението на всички български закваски, и по този начин могат качествени артикули да доближават до българските жители ”, сподели още Стоянов.

“До момента резултатът от работата им последния медец бе едва забележим, тъй като те имат единствено 10 магазина в София, един във Видин и търсеха опция да стигнат до повече консуматори. Дори през вчерашния ден ме питаха дали Законът за надценките не е забъркан в пазара и аз споделих да, пазарът е намесен, ще гледаме тази интервенция да е минимална. Това е една пазарна стъпка, посредством конкуренция да задвижим пазара и се надявам това да е една хвърлена ръкавица към всички останали търговци. Много пъти съм казвал, конкуренцията е това, което е докара до регулация на пазара ”, сподели още министърът. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР