Правителството подписа споразумение с Българската аграрна камара, с което се

...
Правителството подписа споразумение с Българската аграрна камара, с което се
Коментари Харесай

БНР: Правителството подписа споразумение с Българската аграрна камара

Правителството подписа съглашение с Българската земеделска камара, с което се уреждат с изключение на сумите за подкрепяне и механизмите за заплащане по по този начин наречената " украинска помощ ", оповестява БНР. Беше дадена поръчка, че ще се трансформират закони и ще се договаря с Европейската комисия за изискванията на зелената договорка, които въздействат на земеделския бранш. Създава се работна група, която ежемесечно ще регистрира осъществяването на контрактуваното. 

Директорът на Държавен фонд Земеделие Георги Тахов не пожела да назове сумите за подкрепяне в съглашението, които ще се разпределят сред всички аграрни производители.

" Всички финансови параметри, които са контрактувани в днешното съглашение, ще намерят отражение към безусловно всички аграрни стопани, без значение от коя браншова организация са ".

Премиерът Николай Денков е безапелационен, че контрактуваното през днешния ден ще бъде приложено за всички селкостопански браншове. Той посъветва протестиращите земеделци, които на следващия ден възнамеряват проява пред Министерския съвет да прочетат подписаното съглашение:

„ Всеки има право да стачкува в границите на закона. Който желае да стачкува, само че да не нарушава закона. Бяха сложени избрани претенции към мен. Всички тези въпроси, които са сложени, имат своето отражение в съглашението, което подписахме. Ако някой има искания към съглашението, дано първо да го прочете “.

Министърът на земеделието Кирил Вътев заподозря, че продължаващите митинги с гледище за неговата оставка са поради почнали инспекции:

" Регламентът изисква от нас всички животни да бъдат идентифицируеми с електронни устройства. Ние, с цел да закупим тези устройства, би трябвало да преброим животните. Те ни укориха, че ги тероризираме ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР