Правителството подготвя антикризисни мерки, които са на стойност над 1

...
Правителството подготвя антикризисни мерки, които са на стойност над 1
Коментари Харесай

Кабинетът хвърля над 1 млрд. лв. за борба с кризата

Правителството приготвя антикризисни ограничения, които са на стойност над 1 милиард лв..

Част от тях включват освобождение от данък на тока и на природния газ, употребен като моторно гориво според някои от наредбите на енергийната инструкция, съобщи bTV.

Предвижда се и понижаване на ставката на Данък добавена стойност на 9% за доставките на природен газ, както и обезщетения за крайните консуматори физически лица за закупени горива.

В ограниченията се включват да се изплаща инфлационна добавка от 60 лева

Председателя на Народното събрание Никола Мичев сподели, че не е осведомен.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова изиска разговор с държавното управление и помощ от страната за загубите на градския превоз.

„ Просто за жалост по този начин се получи, че сега, в който приехме бюджета, избухна и война на територията на континента. Все още се разискват антикризисните ограничения и не мога да кажа съответно какво да чакаме тъкмо. Това зависи към този момент от изпълнителната власт “, сподели Минчев.

„ Нашите условия са огромни. Въпреки това 143 милиона лв. е загубата все още на комерсиалните и общинските транспортни сдружения. Затова още веднъж сме се обърнали към държавното управление. Поискали сме разговор. Ние чакаме при актуализацията на държавния бюджет, да откри място и поддръжката за градския превоз, а освен на София, несъмнено “, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР