Правителството подава оставка пред новоизбрания парламент. За служебното правителство обаче

...
Правителството подава оставка пред новоизбрания парламент. За служебното правителство обаче
Коментари Харесай

Служебното правителство може и да не подаде оставка пред парламента, но ще подаде по принцип

Правителството подава оставка пред новоизбрания парламент. За служебното държавно управление обаче практиката е друга – държавното управление на проф. Георги Близнашки подаде оставка пред президента. Това съобщи някогашният парламентарен арбитър и член на Комисия за защита на конкуренцията проф. Пламен Киров.

Ако Народното събрание не излъчи държавно управление, президентът отново би трябвало да назначи длъжностен кабинет и в период от 2 месеца да има избори. Още не е напълно ясно кой ще е победител, подсети проф. Киров.
 Борисов за кабинета на Слави: Която партия го поддържа, ще е като лека жена Борисов за кабинета на Слави: Която партия го поддържа, ще е като лека жена
Днешното изказване на Станислав Трифонов значи, че той не желае да има държавно управление и това е прахуляк в очите на хората.Това сподели пред жу...

Каква е процедурата – мандат за сформиране на държавно управление се дава на човек, излъчен от най-голямата парламентарна група. Не на партиен водач, не на партия, акцентира професорът пред bTV.

не желае да прави обединения, само че държанието му е законно, разяснява проф. Киров.

Предстои да бъде оценено. Все още не са регистрирани резултатите от всички секции, подсети проф. Киров.

По думите му, още не са събрани данните за нередности по изборния развой. Спорадични, инцидентни тъжби са подавани, уточни той.
 ИТН поведе с близо 6000 гласа на ГЕРБ при 98.92% обработени протоколи " ИТН " поведе с близо 6000 гласа на ГЕРБ при 98.92% обработени протоколи
" Имa тaĸъв нapoд " зaдминa ГEPБ-CДC пpи пpeбpoeни 98.92% oт избopнитe пpoтoĸoли и към този момент е първа политическа мощ, сочат данните от ЦИК....

След като медиите и всеки можеше да снима отчитането на изборния резултат, вие видяхте ли някой да го прави? Машинната технология не допуска очевидно такива нарушавания, акцентира проф. Киров.

Той сложи и различен въпрос – като има дефектирала машина в дадена секция, до момента в който бъде оправена, какъв брой време минава, не се ли отхвърлят гласоподаватели, за какво не се минава незабавно на хартиени бюлетини? Кои са тези случаи, какъв брой са и за какъв брой време при такива случаи е преустановен изборният развой, попита проф. Киров.

Почнахме с 15-20 млн. лв. разноски за избори в зората на демокрацията, стигнахме до 50-60 млн. лв., в този момент – 100 млн. Трябва да се каже цената и тя ще пораства – машините би трябвало да бъдат събрани, поддържани, някой да се грижи за тях, това коства пари, сподели проф. Киров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР