Правителството отпусна нови 308 880 лв. за изплащане на стипендии

...
Правителството отпусна нови 308 880 лв. за изплащане на стипендии
Коментари Харесай

Държавата вади 309 хил. лв. за стипендии на талантливи деца

Правителството отпусна нови 308 880 лева за погашение на стипендии на възпитаници с достижения в региона на науката и на спорта. Средствата са планувани по централния бюджет за финансови тласъци по Програмата на ограниченията за протекция на деца с изявени способности от държавни и общински учебни заведения.

По бюджета на Министерството на образованието и науката и към общини се трансферират общо 62 235 лв. за стипендии на възпитаници, постигнали високи резултати в региона на науката. За високите си спортни достижения ученици на общински и държавни спортни учебни заведения ще бъдат подтиквани със стипендии в общ размер на 246 645 лв.. Стимулите по Програмата са за деца и възпитаници, класирани на първо, второ или трето място на конкурс, олимпиада или съревнование на национално или интернационално ниво, а в региона на спорта – на първо, второ и трето място на олимпийски игри, международно, европейско или балканско състезание, или в случай че са първенци от финали на държавно самостоятелно състезание.

В същото време други 64 деца без право на наследствена пенсия от умрял родител ще получат лични пенсии в размер на 108,88 лева месечно, реши държавното управление. Пенсиите в размер на 90 на 100 от обществената пенсия за напреднала възраст ще се изплащат от 1 юли. С отпущането им ще бъдат подкрепени 36 фамилии, останали в затруднено финансово състояние.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР