Правителството отпусна близо 184 милиона лева за готовността на болниците

...
Правителството отпусна близо 184 милиона лева за готовността на болниците
Коментари Харесай

Борисов с извънредни новини за ваксините и лечението на К-19 у нас!

Правителството отпусна близо 184 милиона лв. за готовността на лечебните заведения за оказване на здравна помощ при оповестената изключителна епидемиологична конюнктура, за обезпечаването на ваксини и спомагателни количества от медикамента ремдесивир, както и за създаване на нова система за приемане на незабавните повиквания за възстановяване на услугата Единен европейски номер 112 на територията на България.

В рамките на съвещанието министър-председателят Бойко Борисов акцентира, че всеки ден с дейностите си държавното управление подкрепя системата на опазването на здравето, с цел да може нашите медицински екипи да побеждават в борбата с ковид и да опазват здравето на българските жители.

С утвърдените през днешния ден средства по бюджета на Министерството на здравеопазването за т.г. 45 милиона лв. са избрани за лечебните заведения за болнична помощ като дотация за поддържане на готовността им за оказване на здравна помощ при оповестената изключителна епидемиологична конюнктура. А спомагателни 105 милиона лв. бяха отпуснати за пазаруването на ваксини в битката против COVID-19.

С разпореждане на Министерския съвет бяха отпуснати също 19 440 000 лв. за пазаруване на ремдесивир, прилаган в лекуването на COVID-19.

„ Нашите доктори го изписват непрестанно, а пациентите, заболели от COVID-19, доста му имат вяра “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът означи, че средствата са за в допълнение количество от медикамента, с цел да може да бъде подсигурено всяко негово наставление, направено от лекар в болнична среда.

„ Осигуряваме 14 300 000 лв. за построяването на нова система за приемане на незабавните повиквания, с това ще подобрим услугата за Единния европейски номер 112 на територията на България “, уточни министър-председателят Бойко Борисов в хода на съвещанието.

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов осведоми, че след осъществен прелиминарен разбор на настоящото положение на настоящата сега IT инфраструктура, обслужваща центровете за незабавна здравна помощ, е открита нужда от подмяната й със система от ново потомство.

Подновената инфраструктура ще подсигурява висока надежност, продуктивност, сигурност и прибавяне на нови фукционалности. „ По този метод връзката в незабавната помощ ще усъвършенства извънредно работата в системата, както и реагирането на нашите екипи в точния момент “, сподели още Костадин Ангелов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР